Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ann-Sofie ny chef i Sandviken

/
  • –Det känns jätteroligt och spännande. Det är en större kommun, så det ska bli kul att arbeta i en större organisation, säger Ann-Sofie Hedenström.

Den 5 mars tillträder Sandvikens nya administrativa chef sin tjänst. Hon heter Ann-Sofie Hedenström och arbetar i dag som näringslivschef och administrativ chef i Hedemora kommun.

Annons

– Det känns jätteroligt och spännande. Det är en större kommun, så det ska bli kul att arbeta i en större organisation, säger Ann-Sofie Hedenström.

Det är Yvette Axelssons efterträdare som nu tar plats i kommunen, men med vissa förändringar. Tjänsten har döpts om från kanslichef till administrativ chef, ett grepp i samband med att kommunkansliet byter namn till kommunledningskontoret.

– Det lät lite omodernt och mossigt med kommunkansli. Sedan är det så att alla enheter under det som var kansliet heter kontor och då var det lämpligt att även byta namn till kommunledningskontoret, säger Ann-Katrin Sundelius, kommunchef.

Rekryteringen av tjänsten sköttes av Proffice. Tre personer kallades till intervju och Ann-Sofie Hedenström var en av dem. Sedan tidigare är hon även bekant med Ann-Katrin Sundelius.

– Vi har arbetat tillsammans i Ludvika och i Hedemora. Men det räcker inte att känna mig för att få jobb här, säger Ann-Katrin Sundelius.

Ann-Sofie Hedenström menar att Ann-Katrin Sundelius hade en stor inverkan på att hon sökte jobbet.

– Hon är en bra chef och jag har ett stort förtroende för henne.

Ann-Sofie Hedenströms ambition är också att flytta till Sandviken.

Den 1 mars kommer även Sandvikens nya kommunsekreterare att tillträda. Han heter Erik Svedman och lämnar samma tjänst i Älvkarleby kommun för att börja i Sandviken.

– Vi har arbetat

tillsammans i Ludvika och i Hedemora. Men det räcker inte att känna mig för att få jobb här.

Ann-Katrin Sundelius

kommunchef

Mer läsning

Annons