Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en brand på Tallbacksvägen

På söndagsmorgonen brann det igen på Tallbacksvägen i Norrsätra. Det är sjunde gången som någon försöker tända eld på huset under ett år.

Annons

Branden upptäcktes vid halvsextiden på nyårsdagen. Den här gången hade någon tänt på en bunt tidningar intill en dörr, vilket orsakade en del rök. Branden kunde släckas snabbt och ingen person skadades. Någon spridningsrisk fanns inte och branden kunde släckas snabbt.

Eftersom det inte fanns någon spridningsrisk rubricerar polisen händelsen som skadegörelse genom brand. I nuläget finns ingen misstänkt. Polisen har tidigare avvisat misstanken om att det är en pyroman som försöker tända eld på huset. I stället har gärningsmannen betecknats som en människa med ett sjukligt beteende.

Sandvikenhus har efter den senaste branden i september infört personliga nyckelbrickor till huset. Det ska inte gå att ta sig in i huset utan nyckelbricka. Systemet fungerar så att om porten till huset lämnas öppet börjar ett larm tjuta högt. Nyckelbrickorna registreras och på så vis kan polisen nu ta reda på vilka det är som har rört sig i huset när branden började.

– Vi tittar inte på den informationen själva, utan lämna över den till polisen. Nu kommer vi ta upp diskussionerna med polisen igen om vad vi kan göra för att skydda våra hyresgäster, säger Jenny Glumoff som är kommunikations- och marknadsansvarig på Sandvikenhus.

Mer läsning

Annons