Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen en myggfri sommar?

/
  • I dag står åtta husvagnar uppradade i gräset men huruvida campingen kommer att finnas kvar i framtiden är osäkert. ”Myggen har gett oss dåligt rykte” säger Victor Molina  Sanchez.
  • Irene Jonsson och hennes far Börje Blomqvist besöker Österfärnebo camping varje år.

Camparna i Österfärnebo kan äntligen se fram emot en myggfri sommar. Vattenståndet i Dalälven har nämligen varit ovanligt lågt.

Annons

Myggen kommer när Dalälven svämmar över. Ju mer vatten, desto fler myggor. Men i år har inte älven svämmat över, därför är luften nästan myggfri.

– Folk tänker på Österfärnebo som den konstanta mygghålan. Men så kommer somrar som denna, och då är det helt underbart här, säger Victor Molino Sanchez som driver campingen tillsammans med sin far.

Familjen har haft företaget i nio år och mygginvasionen har bara blivit värre. Men efter att man börjat bespruta området med bekämpningsmedel har man fått bukt med problemet.

– Vi vet ännu inte hur bekämpningsmedlen påverkar naturen, men hittills har man inte sett några problem. Det är tack vare det som det har varit uthärdligt att vara här, säger Victor Molino Sanchez.

Just nu står åtta husvagnar uppradade i gräset. De flesta av dem återkommer år efter år.

– Det är lugnt och skönt här. Jag tycker inte att det har varit mer mygg än vi har haft hemma, inte efter att man börjat med bekämpningsmedlen, säger Irene Jonsson från Avesta.

Hur framtiden ser ut för Österfärnebos camping är ovisst.

– Myggen har gett oss dåligt rykte och därför kommer inte så många hit, säger Victor Molino Sanchez.

Mer läsning

Annons