Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsförmedlingens fel blev hennes vinst

En kvinna i Sandviken som misstolkade det byråkratiska systemet blev i början av året av med sitt försörjningsstöd. Men felet låg hos Arbetsförmedlingen och nu får hon ersättning.

Annons

Individ- och familjeomsorgsnämnden avslog kvinnans ansökan om försörjningsstöd i början av året. Det gjordes eftersom hon inte skrivit in sig på Arbetsförmedlingen direkt efter att hennes sjukpenning från Försäkringskassan upphört. Men att hon blev utskriven från Arbetsförmedlingen var ett misstag.

Det tycker dock inte nämnden spelade någon roll och avslog kvinnans ansökan. De menade att hon direkt efter att sjukpenningen upphörde borde ha kontaktat Arbetsförmedlingen för en ny kartläggning av hennes arbetsförmåga.

I sitt överklagande har kvinnan sagt att hon inte förstått att hon skulle skriva in sig på Arbetsförmedlingen direkt efter Försäkringskassans beslut, men sedan dess skrivit in sig.

Nu har förvaltningsrätten kommit med sitt utlåtande. De skriver att Arbetsförmedlingens misstag inte borde ha medfört att kvinnan förlorade sitt försörjningsstöd under mars månad.

Rätten ålägger nu nämnden i Sandviken att betala ut stöd för den aktuella månaden.

Mer läsning

Annons