Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenan drog in 36 miljoner förra året

/
  • 145 000 personer tog sig under 2012 till Göransson Arena för att se på något av de evenemang som hölls. Det är 35 000 fler personer än vad arenabolaget hade räknat med.
  • Scorpions drog stor publik till Göransson Arena och Sandviken den 8 december i fjol.

Scorpions och ett guldtörstande SAIK bidrog till rekordrusning till Göransson Arena.

145 000 besökare registrerades under 2012.

Ändå gick verksamheten back med 8,4 miljoner.

Annons

Om vi börjar med det positiva, besökssiffrorna:

– Siffran är över förväntan, enligt Anne Östling-Kütt, ekonomichef. 2012 var målsättningen att nå upp till 110 000 besökare, inklusive Sandviks firande. Men vi kände inte till planerna i detalj, att det skulle vara en industriutställning till exempel. Rockklassiker med Scorpions drog mycket folk också samt att det blev en extra semifinal på hemmaplan för SAIK.

Vid onsdagens styrelsemöte presenterades det preliminära bokslutet.

Siffrorna visar att arenabolagets intäkter, utan tjänsteköp från kommunen, uppgår till 36 miljoner kronor. Det är en fördubbling sedan 2010. Resultatet landade därmed på – 8,4 miljoner kronor. Det är 300 000 kronor sämre än budgeterat resultat.

– Det beror på snöröjningskostnader i december. Det kom en hel del snö då. Hade det inte varit för det kanske vi till och med hade gått med lite plus i budget, säger Håkan Stadin, styrelseordförande.

Det resultat som arenabolagets styrelse tog del av under onsdagen är preliminärt och kan komma att revideras efter revisorernas granskning av bokslutet som görs nästa vecka. Men Anne Östling-Kütt tror inte det kommer att leda till några större förändringar.

– Sista koncernavstämningen ska också göras under nästa vecka och då kan det till exempel komma in någon fordran, men inget större. Vi tror att vi har fått med allt.

Mer läsning

Annons