Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenan ska sjuda av liv

/

Kommunalrådet Per-Johan Emtell, MP, påpekar att Sandviksborna faktiskt redan sagt hur de vill att Göransson Arena ska användas.

– Den ska sjuda av liv, det är det viktigaste, säger han.

Annons

Per-Johan Emtell var en av de politiker som var med och fattade beslut om att kommunen skulle ta emot arenan av Göranssonska stiftelserna.

Så här i efterhand tycker han inte att det var blåögt att fatta det beslutet, däremot att allt gick lite väl snabbt.

– Det hade kanske varit bra om vi tänkt igenom konsekvenserna av det beslutet lite bättre. Därmed inte sagt att beslutet blivit ett annat. Det hade varit väldigt svårt att tacka nej till en sådan gåva. Men det är möjligt att man inte hade helt klart för sig att det skulle komma att krävas tillskott av pengar, säger han.

Förra året gjorde arenabolaget – där även resten av Jernvallen och övriga idrottsanläggningar i kommunen ingår – ett underskott på 16,3 miljoner. I ljuset av det presenterade VD:n Fredrik Granting en affärsplan i våras, en plan som framförallt hade att ta hänsyn till gåvobreven, som följde med arenan, och kommunens ägardirektiv. Och då blev det SAIK:s behov som fick stryka på foten. Och enligt den ovetenskapliga opinionsundersökning som GD gjorde i går är det helt enligt Sandvikenbornas önskemål.

– Jag tycker att det är svårt att tolka en sådan undersökning. Det beror alltid på hur frågan ställts. Men så mycket kan jag väl säga att Sandviksborna redan fått den frågan och de vill att arenan ska sjuda av liv. Det är det viktigaste, säger Per-Johan Emtell.

Men är det möjligt att samtidigt ta hänsyn till gåvobreven, ägardirektivet och SAIK:s önskemål?

– Det har jag ingen uppfattning om.

Antas Fredrik Grantings huvudförslag av styrelsen i dag åker SAIK ut i januari, för att inte komma tillbaka förrän nästa säsong.

Klubbens ordförande Lars-Olof Skoog säger att han är lugn inför styrelsens beslut. Men står fast vid att ”fel” beslut vore slutet för SAIK som elitklubb.

– Det har vi sagt och det backar vi inte en millimeter från, säger han.

Han ger elitsatsningen två år innan den dör om styrelsen förordar huvudförslaget.

– Det kommer väl att ta två år innan de som jobbar med bandyn kommer att tappa sugen. Spelarna kommer ju att lämna oss först. De vill ju utvecklas i en annan miljö än den vi då kan erbjuda.

Mer läsning

Annons