Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenans restaurang ska utredas

Det har riktats kritik mot att restaurangen på Göransson Arena drivs i kommunal regi. Nu ska frågan utredas. Men om arenan har brutit mot kommunallagen är oklart, säger Håkan Stadin, ordförande i styrelsen för Göransson Arena.
– Det är en tolkningsfråga och det här har heller aldrig testats juridiskt.

Annons

Bland andra Företagarna har vid flera tillfällen kontaktat kommunen och ställt frågan om restaurangen på Göransson Arena ska drivas i kommunal regi och konkurrera med privata verksamheter. Nu har arenastyrelsen gett verkställande direktören, Fredrik Granting, i uppdrag att utreda vilken modell som är bäst lämpad.

– Frågan är om vi ska driva restaurangen i egen regi eller lägga ut den på entreprenad. Det kanske är så att vi får fler evenemang om vi själva driver den, eller också är det tvärtom. Det här är en viktig fråga som utredningen ska ge svar på, säger Håkan Stadin.

Företagarnas främsta invändning har varit att kommunal verksamhet konkurrerar med privat. Huruvida Göransson Arena och kommunen bryter mot kommunallagen är dock oklart.

– Det är en tolkningsfråga och det här har heller aldrig testats juridiskt. Men att titta på den aspekten är också en del av utredningen. Bryter vi mot lagen får vi ta ställning till det, men i dagsläget finns inget prejudikat.

Fredrik Granting har nu på sig till styrelsens möte i mars att färdigställa utredningen. Den långa utredningstiden motiverar Håkan Stadin med att det är bättre ge det mer tid och därmed få ett bra underlag för beslut än att hasta fram det.

Mer läsning

Annons