Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badchefen säger nej till badtider för kvinnor

/

Chefen för Parkbadet, Kari Tryde, säger nej till att införa badtider bara för kvinnor.

– Anläggningens arkitektur och logistik medger inte det, säger hon.

Annons

Förslaget från Islamiska kulturföreningen och Mandeiska vänskapsföreningen om att införa tider när bara kvinnor får bada på Parkbadet i Sandviken ser inte ut att bli verklighet.

Inför det avgörande beslutet i kultur- och fritidsnämnden har Parkbadets chef Kari Tryde nu gett sin syn på saken i en skrivelse till kultur- och fritidschefen Bo Eriksson – och Tryde säger tydligt nej.

– Det är svårlöst. Vi har många verksamheter som pågår samtidigt, som simskola, äventyrsbad och vuxensim och det är mycket glas, både inne i byggnaden och utåt. Det hade varit enklare om det hade gått att stänga om någon del.

– Sedan har vi manlig personal, även i kaféet och jag kan inte säga till min personal att de inte får komma och jobba vissa tider, säger hon.

Förslaget om ”kvinnosim” orsakade debatt när det kom för ett par veckor sedan, inte minst på gd.se där kommentarerna strömmade in under ett par dagar.

Sandvikens kommuns föreningsutskott tog upp frågan men beslutade att föra den vidare till kultur- och fritidsnämnden. Nästa nämndssammanträde hålls den 13 december.

Men frågan är om det är möjligt att köra över badchefen?

– Tycker nämnden att det här kan lösas på något annat sätt så är det upp till dem, men det är svårt att lösa för mig, säger Kari Tryde.

Islamiska kulturföreningens ordförande Ahmed Koulala säger att han vill avvakta med några uttalanden innan nämnden har fattat sitt slutgiltiga beslut.

– Det är svårt att säga något när jag inte har något papper i handen att ta ställning till jag har inte hört något. Men vi kommer självklart att respektera nämndens beslut, säger han.

Mer läsning

Annons