Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyelever ut i kylan?

Tidigare i år förnyades avtalet mellan Svenska Bandyförbundet och bandygymnasiet I Sandviken.
Men ingen kontrollerade med arenabolaget att bandytalangerna skulle kunna träna i Göransson arena.
Nu kanske eleverna ratar Sandviken.

Annons

Den sista februari skulle avtalet vara underskrivet, och så blev det. Bert-Ola Dahlgren, intendent på Bessemergymnasiet, berättar att han utgick från att allt skulle vara som vanligt när avtalet förnyades och ingen tänkte på att stämma av med arenabolaget.

– Det har ju aldrig varit aktuellt att det skulle vara isfritt i tre månader, det fanns ju inte i vår tankevärld, säger Bert-Ola Dahlgren.

Fredrik Granting berättar bara att han har konstaterat att avtalet har skrivits under. Några övriga kommentarer har han inte i frågan.

I avtalet står det att kommunen ska erbjuda istid inomhus från den första augusti och hela säsongen. Max en vecka får hallen upplåtas till kommersiell verksamhet.

– Vi har världens bästa bandyjuniorer här och vi vill erbjuda de bästa förutsättningarna. Vi får mycket högre kvalitet på varje pass om vi kan vara inomhus, säger Bert-Ola Dahlgren.

När Bert-Ola Dahlgren fick höra om affärsplanen var hans första reaktion oro.

– Min första tanke var att jag blev orolig när man ser att det slår så hårt mot bandysporten.

Han tror att Fredrik Granting och arenabolaget är väl medvetna om att bandy på den här nivån måste spelas inomhus. Men om de tidigt hade varit öppna med sina planer hade det varit bättre, tycker Bert-Ola Dahlgren.

– Hade arenabolaget på ett tidigt stadium sagt att det inte blir isträning inomhus hade vi kunnat ta ställning till det då. De sade ingenting till oss innan. Det har varit en dålig kommunikation mellan oss och arenabolaget. Men det ska vi ändra på nu.

Om Bessemergymnasiet blir av med sitt bandygymnasium står konkurrenterna och väntar på att få ta över elever.

Närmast ligger Edsbyn och om bandygymnasiet inte kan bedrivas som det har gjort hittills så kommer SAIK att förlora i attraktionskraft.

– Vi har en vass konkurrens. Om vi inte har isträning inomhus hela säsongen är risken stor att blivande elever väljer bort oss. Varje elev väljer ju det ställe där de känner att de har bäst förutsättningar.

Mer läsning

Annons