Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bangen blir kvar i Stadsparken

/
  • Trombonisten Peter Fredriksson tar över som ordförande för jazz- och bluesfestivalen Bangen i Sandviken.

Jazz- och bluesfestivalen Bangen blir kvar i Stadsparken i Sandviken, enligt ett beslut på arran-görsföreningens årsmöte. Samtidigt är det klart att trombonisten Peter Fredriksson tar över som ordförande.

Annons

Det fanns ett förslag som gick ut på att Bangen skulle flyttas från Stadsparken och i stället spridas ut på ett flertal platser i centrum. Årsmötet hade också att ta ställning till om festivalen skulle läggas i malpåse i ett år.

Men det blev alltså det tredje alternativet som styrelsen gett årsmötet, att låta festivalen stanna i Stadsparken, som antogs.

Enligt vice ordföranden Per Ruthström skulle en flytt kräva mer eftertanke och planering än vad som hinns med till årets upplaga av Bangen.

– Vi har ingen aning om vad det skulle kosta heller, säger han.

Ett viktigt skäl till att arrangörsföreningen vill sitta still i båten i år är också att Bangens mångårige motor Åke Björänge precis lämnat ordförandeposten. Han har nu ersätts av den välkände trombonisten och Sandvikensonen Peter Fredriksson. På en presskonferens den 11 februari ska fler nyheter om festivalen presenteras.

Mer läsning

Annons