Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre dialog är målet

/

Hur ska kommunen få en bättre dialog med medborgarna och få fler människor delaktiga i det som rör alla invånare? Det ska en politisk organisationsutredning nu ta reda på.

Annons

Under gårdagens kommunfullmäktige beslutades att sätta samman en grupp på tio politiker, där alla partier är representerade. Gruppen, som ska genomdriva en nämndorganisationsutredning ska göra en grundlig översyn och analys av kommunens organisation och titta extra mycket på demokratiaspekten.

Frågor som ska besvaras är bland annat hur man kan ha en bättre dialog med kommuninvånarna för att få fler människor intresserade i vad som beslutas i kommunen.

Förslaget mötte inget större motstånd under kommunfullmäktigesammanträdet, men Carl-Ewert Ohlsson, C, tyckte att riktlinjer för vad gruppen ska arbeta med borde komma fram genom politisk debatt och inte genom, i förväg, fastställda riktlinjer.

– Gruppen fastnar i invanda mönster innan de ens har satt igång, säger han.

– Det här är viktigt, det är vår framtid det handlar om. Medborgarna utgår ifrån att vi har en fungerande organisation och då måste vi ha det, säger Riita-Liisa Björk, M,

Mer läsning

Annons