Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berättade att hon var gravid – blev uppsagd

/
  • Sara Vikstrand fick ett nytt jobb i januari 2011. Men efter att hon berättat att hon var gravid blev hon uppsagd på grund av arbetsbrist.

Sara Vikstrand fick ett nytt jobb i januari 2011. Men efter att företaget fått veta att hon var gravid blev hon uppsagd på grund av arbetsbrist. Strax efter det sökte företaget ny personal. Nu har hon anmält företaget till Diskrimineringsombudsmannen.

Annons

Sara fick tillsammans med sex andra personer provanställning på ett telemarketingföretag i Hofors. En månad senare fick hon veta att hon var gravid. I maj blev hon också sjukskriven, men inte på grund av graviditeten.

Hon lämnade då in sina sjukintyg till arbetsgivaren och berättade samtidigt att hon väntade barn. I mitten av juli fick hon ett samtal från företagets personalansvarige som meddelade att Sara var uppsagd på grund av arbetsbrist.

– Hon sa att det inte fanns plats för fler. Men det kändes som att det var för att jag var gravid. Hon sa också att jag kunde höra av mig i november, när barnet hade kommit, säger Sara Vikstrand.

Via en kollega fick hon senare höra att de övriga som provanställts hade fått tillsvidareanställning. Företaget hade även nyanställt en person efter att hon sagts upp.

Sara Vikstrand tog kontakt med företagets fackliga representant, men kände att hon inte fick det stöd hon behövde.

– Jag kände mig fruktansvärt illa behandlad av både företaget och facket.

Då fick hon tips från oväntat håll. Hennes läkare, som tidigare varit fackligt aktiv, tyckte att hon skulle göra en anmälan till DO, diskrimineringsombudsmannen. Det gjorde hon i februari i år. Men eftersom det anses vara en facklig fråga lämnade DO över ärendet till den fackliga organisationen, Unionen. De har dock meddelat Sara att de inte vet om de kan göra något.

En handläggare på Unionens centrala rådgivning berättar att det kan vara svårt för arbetstagaren att få rätt i ett sådant här ärende.

– Ett företag kan avbryta en provanställning utan att ge någon direkt anledning. Men om det framkommer att det är på grund av att arbetstagaren är gravid är det en annan sak. Då kan man driva det som ett diskrimineringsmål, säger handläggaren.

Ärendet ligger nu hos facket för utredning. Samtidigt är Sara Vikstrand hemma och är mammaledig, men vad som händer sedan är oklart.

– Jag vet inte vad jag ska göra efter mammaledigheten.

GD har sökt företaget för en kommentar, men utan framgång.

Mer läsning

Annons