Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bessemer avbryter praktiksamarbete

En elev från Bessemersskolan brändes med en brylébrännare av en anställd under sin praktik.
Nu visar det sig att handledaren inte hade rätt utbildning.
Skolan avslutar nu sitt samarbete med den aktuella arbetsplatsen.

Annons

GD har tidigare berättat om en elev från Bessemersskolan som avsiktligt brändes på sin praktikplats på en restaurang i Sandviken.

Efter händelsen har skolan ställt sig bakom den polisanmälan som pojkens familj har gjort. Man har även sagt upp samarbetet med den aktuella arbetsplatsen.

– Det gjorde vi på en gång, säger Carl Carlsson, rektor på Bessemersskolan.

Det var den 14 november som misshandeln skedde. Det var när eleven stod och skämtade i köket med en anställd som en tredje person kom fram och brände honom med en brylébrännare på armen. Det lämnade ett decimeterlångt brännsår och pojken polisanmälde händelsen och det gjordes även en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Myndigheten har därefter bett skolan att svara på uppgifterna om misshandeln. Något som Carl Carlsson nu har gjort.

I sitt svar skriver han att elevens handledare inte hade den utbildning som krävs och att det kan ha bidragit till händelsen.

– Meningen är att handledarna ska ha utbildning om hur det är att ha elever i verksamheten, men i det här fallet hade den inte genomförts. Det är inte alltid arbetsgivaren har möjlighet att släppa i väg en anställd för att gå handledarutbildning och då får skolan vara lite flexibel.

En bedömning av arbetsplatsen har också gjorts och enligt Carl Carlssons svar till Arbetsmiljöverket verkade allt normalt vid tillfället för händelsen.

Möjligtvis var det stressigt, skriver han.

Den berörda eleven har nu bytt praktikplats och en ny utbildning för alla handledare ska också tas fram och starta under kommande vårtermin.

Mer läsning

Annons