Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Birgitta - räddaren i nöden

/

Sandvikens kommun kunde inte hjälpa Maria Fors med plats på nattis för hennes två söner. Till en början trodde Maria att hon skulle behöva säga upp sig för att hon inte fick hjälp av kommunen. Men sedan hörde Birgitta Pettersson av sig.

Annons

GD har tidigare berättat om Maria Fors som inte fick plats på nattis för sina två söner. För ett tag sedan hörde Maria Fors av sig till tidningen. Hennes enda alternativ då var att säga upp sig från arbetet på Sandvik, som hon älskar. Hennes man jobbar som långtradarchaufför och är borta i veckorna så det fanns ingen möjlighet för honom heller att stanna hemma med barnen. Vid ett tillfälle fick sönerna dock följa med honom, bara för att ha någonstans att vara. Men mitt i misären hörde Birgitta Pettersson av sig. Hon hade läst om Marias problem i GD och hörde av sig till tidningen.

I torsdags träffades Birgitta Pettersson, Maria Fors och hennes man, Ronny över en kopp kaffe och bekantade sig lite mer. De berättar att Birgitta ska ta hand om pojkarna Maximilian och Milo 60 timmar i månaden.

– Vi diskuterade jättemycket innan vi ringde Birgitta, det får ju in bli till någon last för någon. Sedan handlar det ju också om att lämna över sina barn till en främling. Men vi träffades och pratade, säger Ronny Fors.

– Vi har träffats och pratat en gång tidigare, för tre veckor sedan. Det kändes jättenaturligt när vi träffades, säger Maria Fors.

Barnen tycker också om sin nya barnvakt och har vid flera tillfällen frågat sin mamma när de ska åka och hälsa på Birgitta.

Själv tycker Birgitta att det är kul att kunna hjälpa till och hon har bara fått positiv respons från folk hon känner.

– Mina vänner har sagt att de tycker att det är kul och mina barn och barnbarn har sagt detsamma, säger Birgitta Pettersson.

För Maria och hennes make Ronny passar arrangemanget perfekt, men de har ännu inte rett ut detaljerna, som till exempel hur Birgitta ska få ersättning.

– Bara jag inte jobbar svart, så blir det bra, säger hon.

Men trots att den besvärliga situationen nu är löst, så är Maria fortfarande arg på kommunen, som inte kunde hjälpa henne och Ronny.

– Jag rekommenderar inte folk som jobbar skift och har barnfamiljer att flytta till Sandviken, säger Maria Fors.

Hon tänker även på de andra familjer som blev nekade nattlig barnpassning.

– Det var ju även åtta andra familjer som nej, hur har de löst det, frågar sig Maria.

Mer läsning

Annons