Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blev det ny styrelse?

/
  • Kön ringlade lång utanför Högbo Ridklubbs kafeteria där gårdagens extrainsatta möte hölls och frågor skulle besvaras kring ridskolechefens uppsägning.

Under torsdagskvällen hölls ett extrainsatt möte på Högbo ridklubb på initiativ av medlemmarna. Kön ringlade sig lång utanför klubbens cafeteria, där mötet hölls. En av frågorna var om en ny styrelse skulle väljas.

Annons

Kultur- och fritidsnämndens ordförande, Ulf Gillström, var enligt uppgift inbjuden för att agera oberoende mötesordförande. Det var få personer som var intresserade av att prata med GD innan mötet, men en av medlemmarna berättade att de ville ha svar på vissa frågor från styrelsen, dock ville de att mötet skulle gå demokratiskt och lugnt tillväga.

Två av punkterna på dagordningen var riktade frågor till styrelsen: Redogörelse för nuvarande personalsituation och planerade förändringar, samt en fullständig redogörelse för den ekonomiska ställningen och budget för 2011.

Men redan före mötet hade problem uppstått. På den ursprungliga dagordningen var mötets sista punkt frågan om en ny styrelse skulle väljas. Enligt uppgifter till GD hade den punkten tagits bort av styrelsen, men strax innan mötet berättade en person på väg in att den var återinförd på dagordningen.

Det var i april förra året som en vändning togs i klubben då en helt ny styrelse tillsattes vid en extrainsatt stämma. Sedan dess verkar åsikterna gå isär. En del personer som GD har pratat med säger att många vantrivs, medan andra säger att den nya styrelsen på många sätt sköter klubben på ett bättre sätt än den tidigare.

GD har tidigare berättat om Cia Tenggren som, på oklara grunder, fick sparken från sin tjänst som ridskolechef.

Enligt klubbens ordförande, Maude Wiklund-Andersson är hon fortfarande heltidsanställds som tränare. Men ett tvistemål mellan facket och ridklubbens styrelse pågår om uppsägningen av tjänsten som ridskolechef.

Vid GD:s pressläggning pågick mötet fortfarande.

Mer läsning

Annons