Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brevet från Bremen landade hos Tove, 7

/
  • Tove Wessling pekar på taket där ballongen med brevet låg i torsdags. Marga Olsson och pappa Tomas Wessling tittar på.

En flicka i Tyskland skickade ett brev i luften med två ballonger.

I torsdags landade brevet – i Storvik hos Tove Wessling, 7 år.

Nu är flickorna på väg att bli brevvänner.

Annons

När Tomas Wessling kom hem med dottern Tove i torsdags fick han se en ballong på taket till gäststugan. Först trodde han att han vunnit en bil.

– På 70 eller 80 talet landade en ballong på ett tak i Storvik. Personen som den landade hos vann en splitterny bil, berättar han.

Men när han plockat fram en stege och klättrat upp på taket kunde han snart konstatera att det inte alls var fråga om att vinna bilar.

I stället såg han att ballongen var fastknuten vid ett brev och att där funnits två ballonger en gång. Den andra ballongen hade gått sönder och låg skrumpnad och skrynklig vid sidan.

Han läste brevet, utan att förstå ett dugg.

– Det var skrivet på tyska. Jag gick till grannen Marga Olsson. Hon är från Tyskland ursprungligen, berättar Tomas Wessling.

Marga flyttade från Tyskland till Ockelbo på 50-talet. Hon blev kvar i Gästrikland efter att ha träffat någon som hon beskriver som sin stora kärlek.

Marga Olsson läste brevet och översatte det till svenska. Avsändaren var en nioårig flicka från Bremen i Tyskland.

Hon hade skickat brevet i hopp att finna en brevvän.

– Brevet hade flugit nästan 100 mil, säger Tomas Wessling.

Sedan skickade dottern Tove tillbaka ett brev i kuvert med ett foto på sig själv. Hon bifogade också brevet som hon fått med ballongerna.

– Jag har berättat om vad som hänt för min fröken och mina skolkamrater. Det var roligt att få ett brev. Nu kan vi bli brevvänner, säger Tove.

Mer läsning

Annons