Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brottsoffer misstänkt för kvinnomisshandel

Under blodbadet på Baldersplan var 35-åringen en hårsmån från huggas ihjäl av en kvinna. Nu har han åtalats för att ha misshandlat en kvinna.

Annons

En boende som gick ut i trapphuset där 35-åringen sprang runt och sökte hjälp beskrev scenen som ett slakthus. Det handlade om liter snarare än centiliter blod – och förvåningen var stor när 35-åringen lämnade sjukhuset redan kvällen därpå.

Attacken var i mars, och nu har 35-åringen på nytt dykt upp i åtalspärmen. Den här gången som misstänkt i stället för målsägande.

Han anklagas för att ha slagit en äldre kvinna i ansiktet. I förundersökningen finns fotografier på kvinnans skador, och hon ska ha berättat för en annan kvinna att 35-åringen orsakat dessa.

Skyddstillsyn med behandlingsplan blev straffet för kvinnan som hamrade 35-åringen med slägga i huvudet och skar och högg honom med kniv mot överkroppen.

Kvinnan sa i förhör att hon inte ville mörda 35-åringen, och hon larmade själv ambulans. Så tingsrätten ansåg det inte bevisat att hon haft uppsåt att ta livet av mannen.

– Bättre att hon får vård än att hon hamnar i fängelse, sa Christer Sammens, kammaråklagare efter domen.

Mer läsning

Annons