Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggvaruhus blir först ut på Tunaområdet

/
  • Så här såg det ut år 2008 när kommunen visade upp området i Tunaskogen som gjorts i ordning för bebyggelse. Nu, nästan fem år senare, sätter första bygget i gång. På bilden Mickael Norell och Kenneth Larsson från tekniska kontoret.

En butikskedja blir först att etablera sig i Tunaområdet. Redan i höst slår Cheapy Bygghandel upp portarna för sitt nordligaste varuhus.

– Sandviken passar oss utmärkt, säger företagets Pär Rampe.

Annons

För snart fem år sedan gjordes Tunaskogen vid Järbovägen i ordning för industrier. Men intresset var lika med noll och därför ritades detaljplanen nyligen om så att handel och kontor också kunde tillåtas. Åtgärden tycks ha tagit skruv direkt.

Snart tar byggvarukedjan Cheapy Bygghandel första spadtaget till en drive-in butik med sex anställda på lönelistan.

– Men under högsäsongerna kommer vi att ta in fler, säger affärsområdeschefen Pär Rampe.

Bolaget har köpt en total yta på 10 000 kvadratmeter. Enligt Pär Rampe kommer de till en början bara att utnyttja 8 500 kvadratmeter av den ytan.

Cheapy Bygghandel är en lågpriskedja som ingår i den danska koncern som även har Beijer Byggmaterial under sina vingar.

Bolaget har i dag 23 butiker och planerar att bygga ytterligare 20 butiker i landet de närmsta tre åren. Sandviken blir affärskedjans nordligaste utpost.

Kedjan vänder sig främst till hemmafixare och har gör-det-själv som signum.

– Sandviken är intressant och passar oss utmärkt, det är en bra marknad med lite konkurrens på gör-det-själv-sidan, säger Pär Rampe.

Han säger sig inte känna minsta osäkerhet över att Cheapy Bygghandel blir först ut i området.

– Vi känner oss trygga i att komma till Sandviken. Jag tror säkert att invånarna hittar till platsen när vi etablerat oss där och att det sprids vidare var vi finns.

Mer läsning

Annons