Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern vill satsa mer

I går presenterade Centerpartiet sin budget. Förslaget erbjuder tolv miljoner kronor mer än majoriteten att fördela. Bland annat vill de satsa 60 miljoner på att få ut arbetslösa i arbetslivet.

Annons

Centern har räknat efter SKL:s rekommendationer när det gäller befolkningsprognosen, vilket betyder att det finns tolv miljoner mer att sprida över kommunens verksamheter än i majoritetens budget. Med den lagda budgeten räknar partiet också på ett resultat för nästa år på 18 miljoner kronor och har ett investeringsutrymme på 130 miljoner.

En stor satsning som står ut från mängden är på arbetslösheten. Arbetsmarknad och trafiknämnden får 60 miljoner, vilket är 18 miljoner mer än majoritetens förslag.

– Arbetsmarknad och trafikförvaltningen har kompetensen att få ut fler i arbete, säger Carl-Ewert Ohlsson, C.

– Vi vill skicka dit arbetslösa, inte till försörjningsstöd. Vi satsar mer för att det här är viktigt, säger Veronica Wernersson, C.

Under tisdagens sammanträde i kunskapsnämnden fick politikerna en rapport att underskottet nu växt till närmare 20 miljoner kronor. Centern menar i sitt förslag att det måste bli en hårdare hållning till nämnderna. Kunskapsnämnden får också nöja sig med sex miljoner mindre i Centerns förslag än i majoritetens.

– Nämnderna kan inte komma år efter år och be om mer pengar, de måste hushålla med sin budget, säger Veronica Wernersson.

Mer läsning

Annons