Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Concreate har tröttnat på kajen

/
  • Johanna Säfström jobbar på Selecta och hämtar dagligen varor i samma lokaler som Concreate sitter i. Hon menar att det blir många tunga lyft och det är lätt att man drar på sig en arbetsskada.– Det kanske inte märks på ett år, men efter fem år kan det slå till.

Företaget Concreate hyr lokal av kommunen på Industrivägen i Sandviken. Lastkajen som de dagligen använder fungerar inte, De erbjöd kommunen att vara med och betala för en ny. Men svaret blev nej.

Nu flyttar företaget.

Annons

– Det går inte längre, vi har tröttnat, säger Andreas Engström, ägare av företaget.

GD berättade i april om golvföretaget Concreate som hyr lokaler av Sandvikens kommun.

Företaget går bra och de funderar till och med på att expandera. Men det finns ett problem, lastkajen. Den är för hög för manuella lyft och företagets pallar väger runt ett ton styck. Det gör lastning i och ur bilarna till ett nästan omöjligt moment.

I februari hade Andreas Engström ett möte med tekniska förvaltningen och önskemål om en lastbrygga framfördes. Företaget har till och med sagt att de kan vara med och betala för en lastbrygga. Men efter mötet kom det inget besked och i april ringde Andreas Engström upp kommunen.

– De hade bestämt att de inte skulle bekosta någon brygga. Men det hade de inte brytt sig om att berätta för mig, säger han.

I byggnaden finns även lediga lokaler och företaget visade innan sommaren sitt intresse för att hyra ytterligare utrymmen, men det krävdes att lastbryggan kom på plats.

– Det har inte hänt någonting. Jag har fått höra att man tycker att vi är ovilliga att diskutera prishöjningar om lastbryggan skulle byggas, men det är precis tvärtom, säger han.

Här går dock meningarna isär. Erika Ågren, chef för tekniska förvaltningen säger att kommunen kom med ett erbjudande.

– Vi erbjöd dem att bygga en lastbrygga och att det betalades genom att påslag på hyran. Men efter det har jag inte hört någonting, säger hon.

Men det uttalandet förvånar Andreas Engström.

– Vi har inte fått något förslag, ingen har tagit kontakt med oss om det. Finns det en offert så skulle jag gärna vilja se den.

Han förklarar att han inte har något emot kommunen, men de har bestämt sig för att flytta.

– Vi kan inte stanna här. Vi har tröttnat, säger Andreas Engström.

Lars Jonsson som har varit ansvarig för fastighetsförvaltningen har slutat sedan i våras. Då sade han till GD att det inte fanns pengar för att tillgodose önskemålen och att lokalerna hyrs ut i ”befintligt skick.”

Det har inte hänt någonting. Jag har fått höra att man tycker att vi är ovilliga att

diskutera prishöjningar om lastbryggan skulle byggas, men det är precis tvärtom.

Andreas Engström

Mer läsning

Annons