Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cowboys på besök i rymden

/
  • Publiken får använda fantasin när två världar möts.
  • Indianfjädrar, scarfar, rutiga skjortor och cowboyhattar. Det fanns allt och lite till när 70 barn samsades om utrymmet på scenen inne i Folkets hus.
  • Mot rymden med en superhjälte. Eleverna hade ett hemligt uppdrag och på mars möttes de av Marsiankungen och Skräppiraterna.

När Mars och månen får besök av 70 cowboys går ingen säker. Det visade Speldosans barn och lärare på Folkets hus i går.

Annons

Ljudet av hästhovar trappas upp inne i Folkets hus. Countrymusiken slår på och in kommer elever utklädda till cowboys och indianer. De levererar en skön show som heter ”Vilda Western i rymden”. Det är en konsert med alla Speldosans barn och lärare vid Kulturskolan och i går var det urpremiär på scenen.

Publiken får använda fantasin när två världar möts, nämligen rymden och Vilda Western. Det blir mycket stamp i golvet, speciellt när Rednex hitlåt ”Cotton Eye Joe” ljuder ur högtalarna.

– Jag har köpt nya kläder och några hade jag hemma, säger Eddi Buhic, som visar hur man skjuter med en leksaksrevolver. Han har en cowboy-väst och på huvudet en hatt med en klart lysande stjärna.

Yvonne Gärd som är rektor på Kulturskolan berättar att detta är en grundkurs där eleverna får leka, spela teater, dansa och sjunga. I maj är det dags för nästa uppsättning och det blir då ”Queen”.

Mer läsning

Annons