Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig arbetsmiljö ska bli bättre

Personalen på Ängsbackens äldreboende jobbar i trånga utrymmen. Konsekvenserna har blivit dåliga ryggar och andra problem. Men nu ska problemen åtgärdas.

Annons

Arbetsmiljöproblem på Ängsbackens äldreboende i Sandviken har lyfts upp på både tjänstemannanivå och politisk. Det handlar om trånga utrymmen i framförallt lägenheterna som gör det svårt för personal att lyfta och förflytta.

Konsekvensen blir att personalen bland annat lider av stora påfrestningar på rygg, axel och nacke. De trånga utrymmena leder också till begränsade möjligheter att hjälpa pensionärer som behöver mycket hjälp och har många hjälpmedel.

Under äldreomsorgsnämndens sammanträde i går togs ett förslag upp om att frigöra tre lägenheter för att bland annat användas som tvättutrymme.

Lösningen skulle också leda till att hyresgästerna fick bättre duschmöjligheter.

Sandvikenhus meddelade genom en offert att de kunde göra jobbet för en kostnad av 40 000 kronor. Enligt förvaltningsekonomen innebär frigörande av tre lägenheter ett inkomstbortfall på över 200 000 kronor.

Nämnden röstade under gårdagens sammanträde igenom förslaget.

Äldreomsorgsnämndens ordförande, Sten Robert, säger att prioritering ett är att rusta Ängsbackens äldreboende. Prioritering två är att samtliga larm ska bytas ut mot nya. Installationen ska inledas under 2012 och vara klar senast 2014. Enligt Sten Robert kommer kostnaden att landa på tio miljoner kronor.

Mer läsning

Annons