Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De får intervjua Hamrén

/
  • De två fotbollsreportrarna, Tilda Eriksson Jäder och Linnéa Bergström från Vallhovsskolan, har ordnat en intervju med Erik Hamrén, helt på egen hand.I dag, fem timmar före avspark mot Argentina, sätter de sig i hotellobbyn till spelarhotellet för ett snack med svenska landslagets förbundskapten.
  • Så här kan det se ut när svenska fotbollslandslagets förbundskapten Erik Hamrén intervjuas, men i dag får två Vallhovselever alldeles egen tid med honom.

I dag möter Sverige Argentina på Friends Arena. Fem timmar innan avspark sätter sig Erik Hamrén ner för att prata fotboll och livet med två sjätteklassare från Sandviken.

Vallhovseleverna bad om en intervju för skoltidningen.

Hamrén hörde av sig och bjöd in de unga reportrarna till spelarhotellet.

Annons

När det blev dags att sätta igång med årets upplaga av skoltidningen på Vallhovsskolan fick sjätteklassarna som gör tidningen som vanligt fria händer.

Tilda Eriksson Jäder och Linnéa Bergström tänkte att det kunde vara kul att göra en intervju med Zlatan. Idén skrotades dock ganska snabbt eftersom han förmodligen skulle vara svår att få tag i.

Reporterparet valde i stället att rikta in sig på svenska fotbollslandslagets förbundskapten Erik Hamrén, en person som borde vara lika svår att få en intervju med i dessa dagar. Men Svenska Fotbollförbundet ringdes upp och en mejladress vaskades fram till fotbollsledaren. En förfrågan skickades, men svaret lät vänta på sig.

De visste att han var i Thailand på träningsläger, men Linnéa och Tilda blev otåliga. När det hade gått fem dagar och de ännu inte hade fått svar lades idén i papperskorgen och en ny togs fram.

– Vi ville inte börja göra research innan vi fått svar och vi ville komma igång, så vi bestämde oss för att skriva om Sandvikens IF i stället, säger Linnéa Bergström.

Men på eftermiddagen, samma dag som tjejerna bestämt sig för att skriva om något annat, ringde Tildas telefon. Hon svarade och Erik Hamrén presenterade sig.

– Först var jag helt tyst, jag visste inte vad jag skulle säga, men sedan pratade vi ett tag. Vi försökte hitta en tid som passade för att göra intervjun. Han föreslog att han skulle komma till Sandviken när han fick tid. Men vi kom fram till att vi skulle ses på spelarhotellet i Stockholm. Vi hade ju redan biljetter till matchen och skulle åka ner.

Man skulle kunna tänka sig att förbundskaptenens schema är fullspäckat när det är matchdag.

Men tjejerna berättar att han frågade om det räckte med en halvtimme eller om de ville ha mer tid.

Så fem timmar innan avspark mellan Sverige och Argentina sätter sig Erik Hamrén ner med Tilda Eriksson Jäder och Linnéa Bergström för att snacka om kvällens match och mycket annat.

De har förberett sig väl med ett batteri av frågor, men några dagar efter att de pratat med Erik Hamrén gjordes ett försök för att få ett uttalande från Zlatan.

– Vi mejlade och frågade om det finns möjlighet att träffa spelarna också. Han sa att de kommer att komma från lunch när vi är där och det kanske går att ordna.

Därmed glider två sjätteklassare från Sandviken förbi en hel mediekår och slår sig ner med förbundskaptenen timmar innan matchen mot Argentina. En bedrift som de har lyckats med helt på egen hand.

Mer läsning

Annons