Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De jobbar på stranden

/

Sommarjobb på stranden, det är vad tolv ungdomar i Sandviken har haft sedan i söndags.

Under en vecka städar de kommunens badplatser och visst hinns det med ett dopp.

Annons

Genom UC-Ungdomsgården Centrum i Sandviken har badstädet ordnats som ett kort sommarjobb för kommunens ungdomar. Och det är många som har velat vara med och städa bland sanddynerna.

– Det var många intresserade, men vi kunde bara ta in tolv ungdomar, säger Josefine Löfman, vikarierande föreståndare på UC-Ungdomsgården Centrum.

Men en av dem som sökte och fick jobbet var Amanda Nordin, 13 år. Under veckan har hon både krattat och städade, men det är inte allt.

– Det bästa är att man får bada, jag gjorde det i måndags när vi städade Strandbaden.

De började i söndags och städar de olika badplatserna fram till i dag torsdag.

Men redan i går bjöds de unga anställda på något speciellt efter jobbet. Det ordnades en grillbuffé och tävlingar. In på natten hade ungdomsledarna även ordnat en spökvandring i Årsunda.

Onsdagens kvällstrevligheter var på sin plats. Ungdomarna har under veckan hunnit städa Strandbaden, Jungfrubadet, Korsika, Hedåsbadet och Hålldammen.

Projektet finansieras genom bidrag från stiftelsen Sigrid Göransson som har bistått med 100 000 kronor och arbetsveckan slutar med en riktig belöning för de anställda.

– Det blir en veckas betalt sommarjobb som avslutas med en belöningsresa till Stockholm. Vi åker ner på fredag och tittar först på en utställning om klimat på Naturhistoriska museet och går sedan på Gröna Lund, säger Josefine Löfman.

Mer läsning

Annons