Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kan snacka i telefon

/
  • Foto: NICK BLACKMON I final. Ann-Mari Eklund, Eva Blom, Barbro Persson, Ann Bäckström, Karin Rosén och sittande Susanna Åkerlind tillhör de bästa telefonister som finns i Sverige i dag.

SANDVIKENPå Sandviks huvudväxel kan tjejerna snacka i telefon.De gör det så bra att de har gått till final i telefoni-SM.

Annons
- Det är en stor ära att gå till final, säger Karin Rosén, en av de sex tjejer som fanns på plats när Gefle Dagblad kom på besök.
Och här får tjejerna snacka i telefon. Precis så mycket de vill. Det kommer ungefär 1 700 samtal per dag varav hälften är på engelska.
- Engelskan är koncernspråket, men vi klarar också av samtal på tyska, berättar Karin Rosén.
Huvudväxeln är öppen alla vardagar mellan 7.15 och 17.10.
Det finns olika arbetsscheman att följa, men mitt på dagen när belastningen är som störst sitter minst fem tjejer vid telefonerna.
Hur blir man då uttagen till finalen på torsdag?
- Vi var nominerade och visste att det skulle ringa jurymedlemmar under oktober, fortsätter Karin Rosén. Men inte när de skulle ringa och vilken typ av frågor som skulle ställas.
Huvudväxeln vann 1995 SM i telefoni så visst tyder det på att tjejerna på Sandvik både är snabba och trevliga när kunderna ringer.
- Det gäller att hinna svara före tredje signalen, menar Karin.
Förutom Sandvik ska också Ikea, Billerud och Telia Kalix kämpa om slutsegern som görs upp på hotell Sheraton i Stockholm.
- Vi är tre som åker ner för att vara med om prisutdelningen, säger Karin Rosén.
JÖRGEN LARSSON

Mer läsning

Annons