Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill öppna privat förskola

Med fler barn än förskoleplatser kommer det som en skänk från ovan att fyra förskolelärare nu ansöker om att få öppna en egen förskola i Kungsgården. Men först måste kommunen ta ställning till om en konkurrent ska få komma in på marknaden.

Annons

Barnfamiljer står i kö för att flytta till Kungsgården och som det ser ut nu kommer många föräldrar tvingas ha sina barn i Sandviken eller Åshammar. Kungsgården är populärt och därmed fullt. Förskolan kommer ta in 76 barn till hösten och ytterligare 20 i filialen i gamla kommunhuset som öppnade tidigare i år. Men trots det får inte alla barn plats.

Men nu har fyra förskolelärare ansökt om att få öppna en privat förskola, genom ett personalkooperativ – rakt över gatan från Kungsgårdens förskola.

– Vi vet att det är kö till förskolan här och alla kommer inte få platser till hösten. Vi såg lokalen rakt över gatan och tänkte att där skulle vi kunna ha en förskola där, säger Mona Wallqvist Mohlén, förskolelärare i Kungsgården.

I dagsläget kan det vara så att föräldrar får lämna ett barn i Kungsgården och det andra i Åshammar. Men med ännu en förskola skulle fler kunna slippa den lösningen. Men först måste politikerna säga ja. Om kunskapsnämnden godkänner den nya förskolan, betyder det att en privat konkurrent till kommunens barnomsorg öppnar.

– Vi blir ju en konkurrent, eller kanske mer ett komplement. Vi räknar med att få svar inom två månader och om vi får godkännande satsar vi på att öppna i januari 2013. Då kommer vi ha plats för 22 barn.

Mer läsning

Annons