Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir inget nakenbad i Årsunda

Än en gång nekas Naturistföreningen att få nakenbad i Årsunda. Beslutet bottnar i att det inte tillkommit någonting nytt i den senaste ansökan.

Annons

2011 ansöktes om att få ett nakenbad vid Årsundabaden. Den gången sade kultur- och fritidsnämnden nej. I samband med beslutet sade då nämndordföranden, Ulf Gillström, S, att det varit flera informationsmöten för att diskutera frågan. Inte vid något att de mötena kom det fram någon vilja från lokalbefolkningen att ha ett nakenbad. Han medgav då att Årsundabornas kraftiga protester hade haft betydelse för beslutet.

– Vi kan inte ha tagit ett annat beslut om vi menar allvar med att ha medborgardialoger, sade han till GD i maj 2011.

I år kom dock en ny ansökan in, men även den avslogs under gårdagens nämndsammanträde.

– Det är samma ansökan som för två år sedan så det är motivet till avslaget. Ingenting har förändrats, säger Ulf Gillström.

Två politiker reserverade sig emot beslutet med motivet att det var en icke fråga. Men Ulf Gillström menar att det är viktigt att diskutera frågan.

– Vi hade ett långt resonemang kring det. Vi måste ha respekt för medborgare som anstränger sig och skickar en ansökan till oss.

En av de politiker som reserverade sig var Maria Vestlund, C. Hon tycker att det är en icke fråga eftersom rätten att bada naken borde vara upp till var och en.

– Jag grundar det på att man ska ha valfrihet. Det här har blivit en för stor sak, man borde se positivt på nakenbad och välkomna alla.

Hon tycker att de som är emot nakenbad kan låta bli att gå till den tänkta plats som föreslogs.

– Det skulle ju ha varit på ett avgränsat område där andra normalt inte badar.

Annons