Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det ska löna sig att tillsvidareanställa”

Det ska löna sig att tillsvidareanställa för att ge en större trygghet till unga människor i arbetslivet. Frågan lyftes fram under Ung Vänsters pågående kongress i Sandviken.

Annons

Under Ung Vänsters kongress i Sandviken har frågan om unga människors ställning på arbetsmarknaden lyfts fram. Frågan ska prioriteras eftersom det enligt Ung Vänster är en majoritet av alla unga som jobbar under otrygga anställningsformer, som till exempel springvikarier.

De menar att en av lösningarna är att höja arbetsgivaravgiften, men då för arbetsgivare som anställer på otrygga villkor.

Ida Gabrielsson, som just avgått som förbundsordförande för Ung Vänster, förklarar att det innebär att alla företag som visstidsanställer personal blir belagda med en högre arbetsgivaravgift, undantaget vikariat.

– Det ska löna sig att tillsvidareanställa personal. Otrygga anställningar gör att många unga inte kan flytta hemifrån och sedan sitter de bara och väntar på att chefen ska ringa och säga att de får komma och jobba, säger Ida Gabrielsson.

Mer läsning

Annons