Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragan Perkovic lämnar FP-styrelsen

Klyftan inom Folkpartiet i Sandviken ökar. På grund av de interna stridigheterna ställer Dragan Perkovic nu sin styrelseplats till förfogande. Men Nils-Gunnar Kempe förstår inte dramatiken.

Annons

GD har tidigare berättat om stridigheterna som handlar om olika synsätt på hur politiken ska bedrivas.

Nyligen sades det att Dragan Perkovic blivit avsatt från partistyrelsen, något som han menar är fel.

– En ledamot kan inte avsättas, men jag ställer min plats i styrelsen till förfogande.

Nils-Gunnar Kempe håller med och förklarar att en ledamot inte kan avsättas. Däremot har Dragan Perkovic ersatts som vice partiordförande.

– Vi hade ett konstituerande möte och bytte vice ordförande. Det är inget konstigt i det. Det drog ut på tiden och det kanske inte var så bra, men det var ett önskemål att vi bytte, men jag vill inte säga från vem det kom.

Stridigheterna inom partiet handlar, enligt Dragan Perkovic, mycket om partiets framtida arbete. En fråga som styrelsen skulle ha haft som uppdrag att hantera.

– De har i uppdrag från medlemmarna att föra samtal om den framtida politiska strukturen i partiet och presentera en lösning. Men det har de inte gjort. Därför ser jag inte att styrelsen har någon legitimitet. De valde att köra maktspel i stället för att ha en dialog.

Kritiken som Dragan Perkovic riktar mot styrelsen är hård. Bland annat ska flera förtroendevalda ha valt att lämna sina uppdrag på grund av missnöje med ledningen.

Nils-Gunnar Kempe är dock av en annan uppfattning.

– Att några har hoppat av nu är på grund av tidsbrist, det är i alla fall vad de har sagt till mig. Jag tycker att vi sköter arbetet bra. Vi jobbar med strukturen och strategier och alla är med och tycker till om de frågor som diskuteras. Jag förstår inte dramatiken, det har aldrig varit så få avhopp som nu, inte under mina 14 år i politiken.

Dragan Perkovic hoppas dock på en snar föryngring i partiet, men sker inte det nu så kommer det naturligt om två år.

– De får väl sitta och värma styrelsestolarna fram till valet 2014. Sedan får den yngre generationen ta över och driva en riktig folkpartistisk politik.

Mer läsning

Annons