Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömvecka i Drömfabriken

SANDVIKEN Det har varit en underbar vecka.
Drömfabrikens Bo Larsson har nästan inte ord för hur den gångna veckan varit.

Annons
Från den fantastiska invigningen i lördags när man till och med fick avvisa folk, till veckans alla kvällsföreställningar. Allt har varit bra.
För en vecka sedan invigde Drömfabriken sin nya konserthall, Alberts Hall. Äntligen är de efterlängtade lokalerna färdigbyggda och hela verksamheten håller på att flytta in.
-Det är första gången någonsin som vi gjort något sånt här, säger Bo Larsson och syftar på veckans musikföreställningar.
Varje kväll har bjudit på ett nytt program. Det har varit körsång, schlager, folkmusik, jazz och blues för den blygsamma avgiften på 30 kronor.
Nu rullar verksamheten på med musik på onsdagskvällarna. I januari, under kammarmusikfestivalen, kommer en norsk grupp till Alberts Hall. Senare under våren kommer Storbandet och det finns planer på ett samarbete med PRO Big Band om tedanser.
Bo Larsson lovar också försöka få till en repris av invigningskonserten. I söndags, när allmänheten var inbjuden, tvingades arrangörerna säga nej till många besökare, det var helt enkelt fullsatt.
Drömfabriken är en daglig verksamhet för förståndshandikappade. De anställda har bildat ett personalkooperativ och har avtal med bland annat kommunen om dagverksamhet. Men man vänder sig också till psykiskt sköra, dementa och till strokedrabbade som genomgår rehabilitering.
Lotta Hildingson

Mer läsning

Annons