Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrare dopp på Parkbadet

/

Parkbadet vill höja inträdet med 25 procent för barnfamiljer. Om kommunfullmäktige röstar för förslaget höjs priset till 260 kronor vid årsskiftet.

Annons

Parkbadet i Sandviken har varit under renovering de senaste tre åren. Men i september öppnar de hela anläggningen för badsugna invånare. På grund av renoveringen och att inte hela badet har kunnat utnyttjas har också priserna varit lägre.

– Vi har haft 50 procents rabatt under renoveringen eftersom man inte har kunnat utnyttja hela badet, säger Kari Tryde, enhetschef på Parkbadet.

I mars föreslog Parkbadet att man ska justera priserna på grund av renoveringen. Ärendet togs då upp i Kultur- och fritidsnämnden, som inte hade några invändningar mot den föreslagna taxan och lämnade ärendet till kommunstyrelsen som ska ta upp ärendet i oktober, innan det går vidare till kommunfullmäktige.

Om Parkbadet får igenom den föreslagna höjningen innebär det att en barnfamilj med två vuxna och två barn får betala 260 kronor för att komma in och bada. Därmed höjs priset med 50 kronor. Förutom prishöjning vill man även höja åldersgränsen från tio till tolv år.

Simhall, hoppbassäng och bassäng för rehabilitering har slutbesiktigats och lördag den 3 september invigs hela det nyrenoverade badet.

Mer läsning

Annons