Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tidigt guldfest är bäst

/
  • Hela 80,2 procent vill ha en guldfest måndagen efter finalen och den ska helst pågå i två timmar.51 procent vill träffa bandyhjältarna på Jerntorget och 31,9 procent på Göransson arena.Bara 14,1 procent tycker att Krysset är den bästa platsen.

263 personer har sagt sitt.

Över 80 procent vill att guldfesten för bandyhjältarna ska arrangeras dagen efter SM-finalen.

Annons

Den 20 mars kammade SAIK hem segern i årets bandyfinal. Nytt för i år var att firandet genomfördes nästan en vecka efter finalen och på en ny plats, Krysset, något som mötte en viss kritik.

Därför tog kommunen hjälp av allmänheten för att få in önskemål om hur man ska fira på bästa sätt. På kommunens webbplats har alla kunnat svara på en enkät under två veckor.

Trots att årets firande får högt betyg i många svar är det tydligt att medborgarna inte vill vänta med firandet. Krysset är inte heller bästa platsen.

– Det märks att Göransson Arena har en plats i sandviksbornas hjärta. Trots att arenan inte varit värd för en guldfest tidigare så önskar var tredje person att firandet förläggs till arenan, säger Odd Westby informationschef.

– Det finns de som önskar ett stort firande med en mängd aktiviteter och de som önskar ett avskalat firande där endast bandyspelarna firas. Frågan om även ett silver skall firas splittrar också de som svarat på enkäten.

– Vi har lärt oss att många inklusive spelarna önskar en tidigare fest. Jag ser även att vi i arenan har unika möjligheter att skapa en riktig guldstämning, säger Magnus Lindmark, klubbdirektör i SAIK bandy.

Mer läsning

Annons