Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En världsstjärna till bruksorten

/

12/8: I en intervju med GD avslöjar Fredrik Granting att han inom kort ska skriva kontrakt med en världsstjärna som ska uppträda i Göransson arena. Han vill då inte avslöja något namn, men säger att det rör sig om en amerikans artist.

Annons

19/8 I en artikel i GD spekulerar flera kända personer om vem det kan vara. Ingemar Dunker slår fast att det borde vara någon folklig.

23/8 Enligt uppgifter till GD ska den amerikanska artisten vara Bobby Kimball, den före detta sångaren i Toto. Uppgifterna visar sig senare inte stämma.

8/9 Tillkännagivandet av artisten skulle göras. Men på grund av vissa fördröjningar med kontraktsskrivande skjuts det upp en vecka.

9/9 Fredrik Granting avslöjar att det är hiphop artisten 50 Cent som kommer till Sandviken. Den 28 oktober ska han uppträda. 50 Cent är, enligt Fredrik Granting, bara startskottet. Tanken är att regelbundet kunna presentera större artister.

12/9 Klockan 08:00 släpps biljetterna på Göransson arena. Ett 20-tal sandviksbor fanns på plats för att få biljetter. Enligt Göransson arena släpps 8000 biljetter.

27/9 50 Cents kravlista läcker ut. Enligt listan vill artisten bland annat ha 25 pizzor och en skottsäker bil som hämtar honom på Arlanda. Bilen ska även eskorteras av två beväpnade polisbilar, enligt listan.

30/9 SJ hoppas kunna slå mynt av evenemanget och berättar att de sätter in ett 50 Cent-tåg Enligt SJ ska tio vagnar frakta 500 fans i ett tåg med dj:s, barer och överraskningar.

11/10 Polisen meddelar att de mobiliserar för konserten. " Vi analyserar behoven med hjälp av vår underrättelsetjänst. Självklart kommer vi att vara på plats, med både civilklädd och uniformerad personal, säger Måns Jennehag, chef för ordningspolisen."

13/10 Det blir känt att polisen kan komma att fakturera Göransson arena för polisinsatsen under konserten. Notan kan komma att uppgå till 51 000 kronor. "Jag fick veta det här för två dagar sedan. Självklart är det inte bra med oförutsedda utgifter. Det påverkar budgeten, säger Fredrik Granting, vd i Göransson Arena."

19/10 Det är mycket hemlighetsmakeri runt stjärnans ankomst och om han ska bo kvar i Sandviken. Enligt hotell Princess har ett 30-tal rum bokats av skivbolaget. Det blir också känt att en efterfest kommer hållas på Livingroom där flera av förbanden kommer att spela.

25/10 Det blir känt att SJ:s 50 Cent tåg blir inställt. För få fans var intresserade av att åka med.

27/10 Prognosen säger att ungefär 5 000 personer kommer att se 50 Cent i Göransson Arena. "Den tunga risken är redan hemma, säger arena-VD:n Fredrik Granting." Enligt uppgifter ska också 50 Cents gäng, G-Unit anlända till Sandviken, men det är oklart om de kom.

28/10 21:30 ska 50 Cent kliva upp på scenen och möta 5000 förväntansfulla fans.

Mer läsning

Annons