Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för ångerfull man

Den 29-årige man som natten till den 1 maj försökte våldta sin sambo, som naken hoppade ut genom ett fönster och flydde till vänner, döms till ett och halvt års fängelse för försök till våldtäkt och grovt rattfylleri.

Annons

Mannen, som var kraftigt berusad, har varken kunnat erkänna eller förneka våldtäktsförsöket på grund av dåliga minnesbilder.
Mannen och kvinnan hade bott ihop i tio år. Under kvällen hade de varit på fest hos vänner. När de kom hem var mannen svartsjuk och sa att kvinnan ”lät andra tafsa på henne” och att han skulle ha sex med henne. I en trappa överföll han henne och höll fast henne. Han slet av sambon alla hennes kläder. Kvinnan lyckades fly upp i sovrummet där hon fick tag på en telefon och försökte ringa 112. Mannen kom efter och kvinnan kastade telefonen och när mannen sprang efter telefonen hoppade hon ut genom fönstret. Hon var då helt naken och flydde hem till vänner. Sambon följde efter i bil. När mannen inte fick komma in hos vännerna, där sambon var, slog och sparkade han på ytterdörren innan han gav upp och gav sig iväg i bilen. När han kom tillbaka hem väntade polisen på honom och kunde gripa honom. Han hade då 1,2 prpomille alkohol i blodet.
Tingsrätten skriver i domen att kvinnan lämnat en detaljerad och detaljrik berättelse som vinner starkt stöd av den tekniska bevisningen. Även mannens minnesbilder av händelsen ger stöd för åtalet. Rätten anser att både kvinnan och mannen, som under rättegången var mycket ångerfull, varit trovärdiga. Brottet har varit mycket nära att fullbordas och avbröts, enligt tingsrättens bedömning, inte av att mannen kom till besinning utan av att han trodde att kvinnan lyckats ringa 112. Dessutom har mannen brukat mycket våld. Någon annan påföljd än fängelse kan inte komma ifråga, skriver tingsrätten.

Mer läsning

Annons