Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för pungspark mot polis

Kraftigt berusad rattade den 52-åriga kvinnan bilen över en rondell. Sedan korsade hon övergångsställe, cykelbana och försökte strypa ett vittne innan hon sparkade en polis mellan benen.

Annons

Kvinnan döms nu till tre månaders fängelse av Gävle tingsrätt för händelserna i juni. 

Hon hade 2,23 promille alkohol i blodet när hon manövrerade sin bil över en rondell i Storvik, inför ögonen på ett kvinnligt vittne. Vittnet såg sedan hur kvinnan korsade både cykelbana, trottoar och körde i diken.

När kvinnan tagit sig ur bilen tog hon stryptag på vittnet så att denna fick klös- och rivskador över halsen.

Våldsamheterna fortsatte när en polispatrull kom till platsen för att gripa kvinnan. Hon tog sikte och sparkade en av polismännen på könsorganet, så att smärta uppstod.

Kvinnan själv kommer inte ihåg något av händelserna – vilket tingsrätten inte ser som en förmildrande omständighet med tanke på hennes berusningsgrad.

Redan i juli var kvinnan ute på vägarna igen och körde, grovt rattfull, på riks 80 vid Sandviken.

Kvinnan är sedan tidigare ostraffad. Hon har berättat att hon påbörjat ett motivationsprogram för att komma till rätta med sina alkoholvanor, men har sagt nej till ett om kontraktsvård från frivården.

Tingsrätten dömer henne därför till tre månaders fängelse för misshandel, grovt rattfylleri och våld mot tjänsteman. Hon ska betala 5 000 kronor vardera till kvinnan hon tog strypgrepp på och polisen hon sparkade i skrevet.

Mer läsning

Annons