Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faxander mötte fullmäktige

/

Gårdagens kommunfullmäktigesammanträde inleddes med ett föredrag av Sandviks vd, Olof Faxander. Han tog bland annat upp utmaningar för framtiden, men fick också svara på frågor.

Annons

Olof Faxander gav en övergripande redogörelse för koncernens läge, visioner och hur man ser på framtiden inför den politiska församlingen i går.

Trots stora förändringar inom företaget med flytt av huvudkontor och en helt ny struktur för verksamhetsområdena förklarade Olof Faxander att orderingång och fakturering första kvartalet 2012 faktiskt var de högsta i historien.

– Vår ambition är att bli världsledande på det vi gör. På 80-talet hade vi en annan stjärnglans, den har vi tappat. Nu vill vi ha tillbaka den.

Han förklarade också att han ser Sandvik som ett starkt företag med goda värderingar, något som man bygger vidare på.

– Vi har en fantastisk stark marknadsposition globalt sätt. Vi har stor kunskap och en hög initiativkraft inom företaget. Det är en bra grund att bygga vidare på. Allt oftare tittar investerare på hur man genomför affärer och många unga vill jobba för ett företag som man känner sig stolt över.

Det ställdes även frågor till koncernchefen, bland annat av Carl-Ewert Ohlsson, C.

– Kan det bli fler personalneddragningar?

– Det går aldrig att säga i ett företag blev svaret från Olof Faxander.

Han avslutade med att svara på en fråga om framtiden och det skriande behovet av kompetens.

– Det största gapet inför framtiden är inom tekniska utbildningar. Det finns en allmän trend i västvärlden att man är mindre intresserad av teknik därför behövs ett starkt fokus på att locka unga till tekniska utbildningar.

Mer läsning

Annons