Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler har fått nej till nattis

En växande skara barn i Sandviken behöver nattlig omsorg. Föräldrar som arbetar skift och inte kan få privat hjälp får vända sig till förskolan Natt och Dag i Sandviken. Men i år får inte alla barn plats.

Annons

Trycket är stort på platserna som finns på ”nattis”. Till skolstart i år har 56 barn fått nattlig omsorg. Det kan jämföras med 2010 då 32 barn fanns inskrivna vid skolstart. Den stora ökningen har också inneburit att åtta barn har nekats en plats. Och för Maria Fors som sökte plats för sina barn, blev det inget nattis. Anita Persson har dock ingen lösning för henne.

– Jag beklagar verkligen att vi inte kan göra något, men det går inte. Vi har fått strukturera om för att få in alla barn och vi tittar ständigt på hur vi bättre kan planera verksamheten. Men det finns alltid en smärtgräns, säger Anita Persson, förskolechef i Sandvikens kommun.

– Sista dagen för att söka nattlig omsorg för sina barn är den 15 april. Men en hel del ansökningar kommer in efter det också och Anita Persson säger att de gör vad de kan för dem som behöver nattis. Men det finns inte hur många platser som helst. Efter den 15 april har bara ett barn beviljats plats.

– Den fjärde maj var det stopp, då kom den första ansökan som vi var tvungna att säga nej till. Och totalt har vi tvingats säga nej till åtta barn.

Anita Persson menar att det är en ny situation att så många söker.

– Vi har alltid kunnat erbjuda platser till de som söker, men nu går det inte. Vi kommer att få titta över det här i höst. Det är vår absoluta ambition att alla ska få plats.

Mer läsning

Annons