Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler ska lyckas i nya lokaler

/
  • Zaid Alkhohaili läser på SFI och Sara Nordström läser upp sina betyg på CVL. De tror båda att skolgången kommer bli bättre i de nya lokalerna på Norrsätraskolan, som rektor Mats Berglund förklarar är pedagogiskt utformade.
  • Norrsätraskolans huvudbyggnad har fått en ansiktslyftning och det finns nu trådlöst nätverk i hela huset och projektorer i alla klassrum.

I dag invigs de nya lokalerna för Centrum för Vuxenlärande på Norrsätraskolan. Den största förändringen blir att CVL och SFI nu får dela lokaler, något som tas emot positivt.

Annons

– Elever och lärare har varit delaktiga i utformningen och lämnat synpunkter och vi har fått alla våra krav uppfyllda. Bland annat är det trådlöst internet i hela huset och projektorer i varje klassrum, säger Mats Berglund, rektor för CVL.

Den största skillnaden är dock att CVL och SFI (svenska för invandrare) nu slås ihop och får samsas i samma lokaler. Det är något som Zaid Alkhohaili som läser på SFI ser många fördelar med.

– Här är vi tillsammans, vi kan träffas och lära av varandra. På Hammarskolan, där SFI var tidigare var alla på samma nivå. Nu kan man be elever på CVL om hjälp, säger han.

Lokalerna har rustats med hänsyn till pedagogiken och ett bevis på det är Lärgatan, ett rum med datorer där eleverna ska kunna studera mellan och efter lektioner.

– Meningen är att man ska kunna sitta här och plugga efter skolan. Det ska även finnas lärare på plats som kan hjälpa till. Vi tror att det här ska få fler elever att nå målen, säger Mats Berglund.

Sara Nordström läser upp sina betyg på CVL för att kunna söka till lärarprogrammet. Hon tror att det kommer bli en hel del timmar inne i Lärgatan.

– Jag kommer att ha mycket tid mellan lektionerna i höst och då får jag bäst läsro om jag sitter kvar i stället för att gå hem, säger hon.

Mats Berglund förklarar att potentialen för CVL är mycket större här än på Sandbackaskolan. Bland annat kommer det finnas utrymme för mer pedagogisk matematikundervisning.

– Vi kommer att sätta igång något som heter Mattecentrum. Det kommer vara undervisningen med mer praktisk matte, så att man förstår mönstren. Det hade vi inte utrymme till tidigare.

Han tror att CVL och SFI:s ansiktslyft kommer leda till att fler når lyckade resultat, med hjälp av de nya, mer pedagogiska lokalerna.

Mer läsning

Annons