Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera utmaningar för nya FP-styrelsen

I torsdags valdes en ny styrelse i Folkpartiet i Sandviken. Första uppgiften blir att få de olika grupperingarna inom partiet att komma överens.

– Det är viktigt att man kan prata ut om saker och det har vi gjort, säger nyvalda ordföranden Helena Sjöberg.

Annons

Enligt Helena Sjöberg är det ingen hemlighet att det funnits olika grupperingar inom partiet.

Dragan Perkovic, som är ersättare i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, har tidigare gått ut och ställt sin plats i styrelsen till förfogande.

Han har förespråkat en föryngring av partiet och antytt att en förändring förhoppningsvis kan ske till nästa val. Valet av styrelse som gjorts ser han på med försiktighet.

– Nu får vi avvakta och se. Det är lätt att ta på sig positionen, men man ska leverera också.

Nils-Gunnar Kempe sitter i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen för partiet. Han är nöjd med valet av Helena Sjöberg.

– Det är perfekt. Vi får tillbaka våra kvinnor och tvättar bort gubbstämpeln. Nu har vi ett antal kompetenta män och kvinnor i styrelsen.

Helena Sjöberg hoppade av partiet 2010 efter att ha hamnat i konflikt med den lokala Fp-ledningen. Under hösten 2012 fick hon dock frågan av dåvarande ordföranden Alf Olsson om hon var intresserad av att komma tillbaka.

– Det var konflikter i partiet och det tog för mycket energi, jag trädde tillbaka. Men det är utrett nu, viktigt att man kan prata ut om saker och det har vi gjort.

De stora utmaningarna nu är att rekrytera yngre medlemmar. Men det handlar inte bara om att rekrytera yngre personer. Hela samhället ska vara representerat i partiet, menar hon.

– Det är viktigt för ett liberalt parti. Man måste ha en mix. Så det är definitivt en utmaning och fråga för den nya styrelsen.

På måndag har partiet styrelsemöte.

Då ska styrelsen konstitueras och planering för vilka sakfrågor som ska lyftas fram, inledas.

Mer läsning

Annons