Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkfest med Melodikrysset

/
  • Inger Molander och Annika Berggren tog med sig Erja Berggren till Stadsparken och dukade upp med bubbel, jordgubbar och annat gott. Erja, som fyller år i morgon hade önskat sig att få se Melodikrysset live, och så blev det. – Jag har sett fram emot det här. Jag sa att det här vill jag uppleva så det fick jag, säger Erja Berggren.
  • Ewa Lewin är ett stort fan och har lyssnat på Melodikrysset i över 20 år. Att få träffa Anders Eldeman beskriver hon som en ”once in a lifetime-grej” Hon tog med sig dottern Anna Nordlöw för att föreviga mötet.
  • Katarina Johansson med Melodikrysstårtan. Sonen Mathias Nordin höll paraplyet så inte tårtan regnade bort.
  • Lars ”Groven” Berg kammade hem pris för sin insats i lördagens upplaga av krysset. – Det känns roligt, men det var lätt i dag. Det var jätteroligt att träffa Anders. Roligt att få ett ansikte på rösten man hör varje lördag.
  • Efter sändningen tog sig Petter Skiöld fram till Anders Eldeman för att få en autograf som han, och Anders Eldeman sedan glatt visade upp.

I går kom Melodikrysset till Stadsparken i Sandviken. 1 600 personer fanns på plats för att lösa det kryss som populära programledaren Anders Eldeman levererade.

Annons

Visst märktes det att det var radions näst populäraste program efter ”Ring så spelar vi” som sände live från Sandviken.

Bänkarna framför scenen fylldes med folk redan tidigt på lördagsmorgonen.

Känslan var lite av att, det här får inte missas.

Kanalchefen för SR Gävleborg, Leif Eriksson, berättade att många var på plats tidigt.

– När teknikerna kom hit vid sju på morgonen hade folk redan börjat ta plats. Det delades ut papper med tryckta kryss så att alla skulle kunna vara med. 900 papper fanns det och de tog slut.

– Men det är många som är med och använder vår mobilapplikation också.

När sändningen drog igång var det fullsatt och Anders Eldeman lotsade med van hand lyssnarna (och tittarna) genom ett melodikryss som i efterhand bedömdes som ganska lätt av flera som var på plats.

Många i publiken var trogna lyssnare som hängt med i många år.

Några i publiken uppmärksammade också besöket på ett lite mer originellt sätt.

– Vi har en Melodikrysstårta. Det är ett konditori här i Sandviken som har gjort den. Man måste ju fira med tårta när krysset är i stan, säger Katarina Johansson.

Krysstårtan inspekterades av Anders Eldeman, som reagerade när han såg garneringen.

– Det är ju ett riktigt kryss, men jag minns inte när vi hade det. Det var nog ett tag sedan, säger han.

Melodikrysset gör i snitt tio livesändningar ute i landet per år. Därmed blir det en del städer att besöka för Anders Eldeman. Till Sandviken kom han redan under fredagskvällen och han säger att han gillar staden.

– Jag promenerade lite här i går kväll. Jag gick och åt på en pizzeria och snackade med folk. Jag kände mig välkommen direkt, det var jättetrevligt.

Mer läsning

Annons