Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartist frågade om BJ-affären

Under måndagens kommunfullmäktige togs frågan om BJ- affären upp. Det var Dragan Perkovic, Fp, som ställde frågor kring transparensen i kommunen.

Annons

Dragan Perkovic sa att många företagare i kommunen under lång tid har undrat över BJ Markbyggnads AB och kommunens relation. Han tog upp affären med BJ Arena och försäljningen av Norra IP som exempel och ville bland annat ha svar på hur OPP-lösningen (offentligt privat partnerskap) mellan kommunen och BJ Markbyggnads gick till.

Peter Kärnström, S, svarade att det inte var någon OPP, utan en markförsäljning som kommunfullmäktige beslutade om 2005. När det gällde arenan så menade Peter Kärnström att det gick till som vanligt.

– Kommunfullmäktige beslutade att göra en upphandling för en ny arena och tekniska kontoret såg till att det blev gjort. Ett av kriterierna var hyresnivån och BJ Markbyggnads lade det bästa budet. Jag känner inte till att någon sedan överklagade den upphandlingen.

Dragan Perkovic var inte nöjd med svaren och menade att det handlar om en OPP-affär.

– Jag har pratat med företagare som har sagt att de inte har haft en chans att vara med i det här, de visste inte vart de skulle vända sig. Det här är inte mina frågor, det är företagares frågor. Jag har inte fått några svar att återge. I företagares ögon är det här en OPP-affär.

Peter Kärnström menade att det bara är att fråga.

– Det är bara att berätta om sin idé, vad man vill göra. Men om vi då måste gå ut till alla andra företag och berätta om den idén, då skulle inget företag ta kontakt med oss. Dragan Perkovic säger att det är en OPP-affär, men i beslutet från kommunfullmäktige 2005 säger revisorerna att det inte är det.

Mer läsning

Annons