Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagarna kräver privat restaurang

Restaurangen i Göransson arena drivs fortfarande genom ett kommunalt bolag. Nu kräver Företagarna i Sandviken att verksamheten läggs ut på entreprenad.

Annons

För ungefär ett och ett halvt år sedan förde föreningen en dialog med dåvarande kommunjuristen Yvette Axelsson. Då var svaret att kommunen ville vänta med att lägga ut restaurangen på entreprenad, eftersom bolagets vd, Fredrik Granting, var ny och skulle få en chans att sätta sig in i sitt nya arbete.

Nu har föreningen fått reda på att restaurangen söker en ny kökschef. De skriver även att de har haft kontakt med arenabolagets styrelseordförande, Håkan Stadin, som ska ha sagt att styrelsen tänker fortsätta att driva restaurangen i arenabolagets regi.

Detta accepterar inte föreningen utan kräver att verksamheten läggs ut på entreprenad så fort som möjligt.

Sandvikens kommundirektör Ann-Katrin Sundelius säger att hon har skickat frågan till Håkan Stadin.

– I början drevs restaurangen på Göransson Arena av en privat aktör och det är också styrelsens målsättning att någon annan än bolaget ska driva konferens och restaurang, men just nu har man bedömt att det är bäst att göra det i egen regi, säger hon.

Fredrik Granting välkomnar Företagarnas krav och är öppen för dialog.

– Det är helt naturligt. Jag är själv av uppfattningen att kommunen inte ska driva restaurangen, men det är styrelsens beslut, inte mitt.

Men det har varit tunnsått med privata aktörer som är redo att kliva in och ta över verksamheten.

– Under mina två år här har ingen visat intresse för att driva restaurangen, inte som jag vet. Det här är första gången som frågan lyfts och jag välkomnar diskussionen.

GD har sökt representanter från Företagarna och Håkan Stadin för en kommentar.

Mer läsning

Annons