Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försökte våldta och kidnappa två flickor

En man försökte dra in en 12-årig flicka i en bil vid Parkbadet. Tre timmar senare var en 17-årig flicka nära att bli våldtagen vid Årsundavägen.

– Vi misstänker att det kan vara samma gärningsman, säger polisen Börje Hjelm.

Annons

En 19-årig man har anmält att en flicka var nära att kidnappas vid Parkbadet i söndags vid 18-tiden. 19-åringen säger att han fick höra ett skrik på hjälp när han passerade badet. Han fick se en man i 30-årsåldern försöka dra in en flicka i 12-årsåldern i en bil. Han sprang fram för att hjälpa henne.

Han berättar att mannen i 30-årsåldern då tog fram en kniv och försökte hugga honom i foten, missade och skar sönder byxbenet. Mannen i 30-årsåldern gav honom istället ett knytnävslag i magen så att han föll omkull.
Flickan hade under tiden passat på att smita och försvann springande mot Nya Bruket.
Mannen som kom till undsättning beskriver flickan som cirka 12 år gammal, blond och med vit jacka och svarta byxor.

Gärningsmannen beskriver han som cirka 30 år, mörkhyad, kraftig och cirka 1, 80 lång. Han ska ha haft på sig blå jacka och svarta byxor.  Han ska ha försvunnit i en röd Volvo av äldre modell.
En man i 60-årsåldern ska ha blivit vittne till händelsen. Polisen vill nu komma i kontakt med honom och flickan och även andra som kan ha sett vad som hände.
Några timmar senare, vid 22-tiden, var en 17-årig flicka på väg mot centrala Sandviken. Hon har för polisen berättat att hon gick längs Årsundavägen från Sätragatan. Bredvid fanns ett staket mot ett villaområde.

När hon gått förbi en öppning i staketet dök en man upp och drog in henne genom öppningen. Mannen drog ned henne på marken och försökte slita av henne kläderna. Kvinnan skrek på hjälp.

Hon lyckades freda sig, gav mannen ett slag och sprang iväg genom öppningen och mot centrum. Mannen rusade efter en kortare sträcka.
Kvinnan beskrev mannen som mellan 30 och 40 år gammal och 170 till 180 centimeter lång.  Polisen söker efter vittnen även till denna händelse.

– Det kan finnas samband, vi har en misstanke om att det kan röra sig om samma gärningsman, säger förundersökningsledare Börje Hjelm.

Mer läsning

Annons