Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förutsättningar för ombyggnad ska utredas

Under gårdagens sammanträde i kunskapsnämnden tog politikerna upp Lars Walters förslag om ny stadieindelning och de ombyggnationer som föreslagits i samband med det. Men förslaget har inte fallit i god jord hos Lärarförbundet.

Annons

GD har tidigare berättat om de föreslagna stadieindelningarna och de ombyggnationer som finns med i förslaget. Margith Lind, ordförande i Lärarförbundet i Sandviken, menar att det är en onödig utgift att bygga nya lokaler, när det står tomma som går att använda. I stället för att bygga ut Västanby skola kunde till exempel en permanent flytt av mellanstadiet till Sandbacka skola göras.

– Jag sa till Lars Walter att jag tycker att det räcker med Sandbacka skola. Vi behöver inte bygga ut Västanby skola. Varför ska vi bygga nytt när vi redan har lokaler? Han höll faktiskt med mig och tyckte det var en bra idé. Han skulle framföra det till nämnden under tisdagseftermiddagen, säger hon.

Lars Walter presenterade sitt förslag under kunskapsnämndens sammanträde i går. Men han säger att han inte tycker att det är en bra idé med en permanent flytt.

– Det jag beskrev var att en permanent flytt till Sandbacka skola var ett alternativ under arbetet med förslaget. Men jag informerade nämnden om att det fanns synpunkter från Lärarförbundet, säger han.

Signe (tidigare Ann-Catrin) Brockman säger att förslaget röstades igenom av en enhällig nämnd. Efter gårdagens sammanträde får nu tekniska kontoret i uppdrag att utreda förutsättningarna för ombyggnaden.

Lars Walter hoppas att man med en ny stadieindelning och utbyggda lokaler bland annat kan behålla fler elever som annars byter till skolor i andra kommuner. Man vill med det minska den interkommunala kostnaden eftersom det är dyrare att Sandvikenelever går i till exempel Gävle än i Sandviken.

Mer läsning

Annons