Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förväntningarna växer liksom kommunens kostnader

Sandviken får en komplett arena utifrån de villkor som stiftelserna satt upp för vad som ska bedrivas där.
Det uppger arenabolagets styrelseordförande C-G Sjölander med anledning av att kommunen kan behöva göra egna investeringar i anläggningen.

Annons

Som GD berättade förra veckan kan skattebetalarna bli tvungna att skjuta till miljoner till Göransson Arena. I 200-miljonersgåvan från stiftelserna ingår exempelvis inte trägolv så att det täcker hela golvytan.
- Det bygger på SAIK:s ursprungliga ansökan om en inomhushall för bandy, säger C-G Sjölander.
Men under projekteringens gång har det framkommit förslag om att skaffa trägolv för hela golvytan.
- Den frågan, liksom annan utrustning, kommer att utredas närmare i samråd med driftsbolagets styrelse och ledning, uppger stiftelserna.
- En enorm satsning som den här skapar stora möjligheter, och efterhand har förväntningarna på vad arenan ska användas till kommit att växa. Stiftelserna förser arenan med den utrustning som uppfyller deras villkor för donationen, säger C-G Sjölander och menar att därutöver blir det upp till kommunen att investera.
Han uppgav tidigare att kommunen kommer att behöva skjuta till pengar även för en matta för fotboll samt för en monitor med rullande reklam.
- Men nu har jag fått veta att stiftelserna har reserverat medel för konstgräs, nålfiltsmatta och teknisk utrustning, säger han.

Mer läsning

Annons