Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidsfokus bästa UF-företag

/
  • Framtidsfokus med Sara Pettersson, Caroline Nevhonen, Ida Stüffe och Björn Eriksson på Bessemerskolan.

De fyra medlemmarna i UF-företaget Framtidsfokus från Bessemerskolan hade anledning att jubla i går kväll. De korades nämligen till årets UF-företag i Sandviken och siktar nu på att arrangera fler utbildningsmässor.

Annons

Framtidsfokus var ett av fem UF-företag som var kvar när tävlingen avgjordes under galamiddagen på restaurang Bolaget på Folkets hus.

Laget med Björn Eriksson, Sara Pettersen, Caroline Nehvonen samt Ida Stüffe från tredje året på Bessemerskolans naturvetarprogram har som affärsidé att arrangera utbildningsmässor för rådvilla gymnasister på naturvetenskapliga och tekniska program.

Det har man redan provat på en gång när en mässa arrangerades på Göranssons Arena för en månad sedan, som en del av UF-projektet.

– Många vet ju inte alls vad de ska göra efter gymnasiet, men de mässor som finns i dag är ofta väldigt stora och det kan vara svårt att få kontakt med utställarna. En mindre mässa ger större värde både för besökare och utställare, säger Björn Eriksson.

Och konceptet föll alltså juryn i smaken. Motiveringen för segern och de 5 000 kronorna i prispengar var: ”Framtidsfokus AB har på ett föredömligt sätt visat att kreativitet och entreprenörskapsanda kan leda till framgång!”

Något aktiebolag har visserligen inte bildats än, men förhoppningen är att nå fram dit så småningom.

– Som vi har funderat så är tanken att utveckla det här och arrangera en mässa per år. Nu har vi först en sommar på oss att fundera, säger Björn Eriksson.

På andra plats kom Cozy Light UF från Göranssonska skolan och på tredje plats laget Superdrella från Bessemerskolan.

Mer läsning

Annons