Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra till sjukhus efter pulkaolycka

/
  • Kollisionen var otäck men alla fyra elever kunde lämna sjukhuset efter undersökning. Efter olyckan byggdes snabbt snövallar upp.                 foto: lasse halvarsson

(Ny version) En olycka i pulkabacken i Högbo Bruk ledde till att fyra ambulanser ryckte ut. Senare kom beskedet att tre elever på Bessemergymnasiet fått lämna sjukhuset medan en fjärde fick sys i huvudet och var kvar för observation.

Annons

– Vi försöker alltid åtgärda allt som kan orsaka olyckor, säger Hans-Peter Eriksson, vd på Högbo Bruk.

Larmet kom vid elvatiden på förmiddagen i går. Flera elever från Bessemergymnasiet som hade friluftsdag i Högbo var inblandade i en olycka i pulkabacken.

Det exakta förloppet är oklart men elevernas ekipage ska ha krockat med ett stenröse eller något annat hinder längst ned i backen.

Totalt kallades fyra ambulanser till platsen. Efter bedömning fördes fyra flickor från årskurs ett till sjukhuset med möjliga skador i rygg och huvud.

– Två elever har redan undersökts medan de två andra väntar på att röntgas, sa Kenneth Humling, biträdande rektor, strax före två i går eftermiddag.

Kort därefter kom klarare besked. Tre av flickorna hade fått åka hem. En fjärde elev, som hade gjort sig mest illa, syddes med några stygn i huvudet och var ännu kvar på sjukhuset för observation.

Inom ytterligare någon timme skickade skolan ut ett pressmeddelande att den sista eleven också kunnat åka hem.

– Deras lärare har varit på sjukhuset, där jag har haft kontakt med honom. Han var uppjagad och naturligtvis kan det ha varit traumatiskt för andra elever som var på olycksplatsen, säger Kenneth Humling.

Omedelbart efter olyckan avslutades friluftsdagen för de två klasserna från Bessemerskolan.

Marken där pulkabacken ligger ägs av Högbo Bruk AB.

– Vi har tagit bort träd och gjort stora insatser för att undvika olyckor. Tyvärr så händer olyckor i alla fall. Men självklart försöker vi förhindra dem på alla sätt vi kan, säger Hans-Peter Eriksson, vd.

Personal från Högbo Bruk byggde i går snövallar kring hindren längst ned i backen.

Bessemerskolan ska göra en anmälan till Arbetsmiljöverket och även internt utreda hur man kan minska olycksriskerna i framtiden.

Mer läsning

Annons