Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gaffeltruck totalförstörde husvagn

/
  • Bland spillrorna låg Expressen helgbilaga från lördagen den 6 november 1971. Men om någon har bott i vagnen sedan dess är höljt i dunkel.
  • Trots gaffeltruckens framfart har handfatet klarat sig relativt bra, i jämförelse med resten av husvagnen.
  • Vad som brukade vara en husvagn har nu förvandlats till en hög med skräp. Anledningen, en gaffeltruck.

En husvagn blev i måndags totalförstörd i Storvik - av en gaffeltruck. Varför husvagnen utsattes för den omilda behandlingen är dock okänt.

Annons

Det var i måndagskväll mellan 21:30 och 22:00 som polisen fick ett larm om att det fanns en totaldemolerad husvagn vid järnvägsstationen i Storvik. Enligt uppgifter ska det vara en gaffeltruck(!) som har åstadkommit förödelsen. Vittnen har berättat för polisen att de har sett gaffeltrucken åka runt i Storvik, med husvagnen. Under måndagskvällen ska den sedan ha lämpats av på parkeringsplatsen och förstörts till oigenkännlighet.

Det verkar också som att någon, fram till i måndagskväll strax före klockan 22, har bott i vagnen under en längre tid. Bland spillrorna ligger allt från tandkrämstuber, gitarrförstärkare till videofilmer, dvdspelare och kläder. Ett något oväntat fynd i vraket var ett exemplar av Expressens helgbilaga från lördagen den 6 november 1971. Kläderna, skorna och mycket annat talar för att det är någon som precis har blivit av med sitt hem, men vem är okänt.

Polisen ringde under måndagskvällen till den person som enligt uppgift ska äga vagnen, men han sade att han hade sålt ekipaget för ett år sedan. Vem som skulle ha tagit över det mobila hemmet är av okänd anledning fortfarande höljt i dunkel. Likaså är det okänt vem som skulle ha kört gaffeltrucken.

Just nu står spillrorna efter husvagnen på en parkeringsplats som tillhör Trafikverket. Kenneth Larsson på kommunens tekniska kontor i Sandviken säger att det är fastighetsägarens uppgift att se till att det hålls rent och snyggt på marken, även när någons husvagnsvrak upptar plats.

– Det kan ju ofta vara svårt att få tag i ägaren till fordonet, eller husvagnen. Då tillfaller ansvaret markägaren.

Hanna Andersson som är handläggare på Bygg och miljöförvaltningen i Sandviken berättar att det kan bli böter om det inte städas upp.

– Plockar markägaren inte bort skräpet kan vi ge dem ett föreläggande att göra det. Om de ändå inte gör det kan vi ge dem böter.

Polisens uppgifter kring vad som har hänt är knapphändiga, men de säger att om det finns något att jobba vidare med så kommer de att göra det.

Mer läsning

Annons