Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla lärare samlades

/

1962 öppnade Centrala Verkstadsskolan i Sandviken. Nu, 50 år senare, var de första lärarna tillbaka för att minnas och träffa varandra.

Annons

Gårdagens besök var populärt och det kikades i alla rum och utrymmen. Bland annat besöktes det gamla elevhemmet som i dag är vandrarhem.

– Det sitter mycket skratt i de här väggarna, säger Grete Blomgren som är föreståndare på vandrarhemmet, men som också arbetade här när det var elevhem.

– Jag är imponerad att det är så välbehållet, säger Sören Lundin som tillträdde som lärare på skolan 1962.

Gårdagens minnestur hade ordnats av Olle Eriksson som började på skolan som lärare i elektronik 1962 och som senare blev rektor. Han minns åren på skolan med glädje.

– Vi har trivts enormt bra, trivts tillsammans också. Jag ordnade det här för att vi måste se det nu när det har gått 50 år. Det är också som en ersättning för mig. Jag har bott utomlands i Tanzania i många år och arbetat som lärare.

Många elever har passerat genom åren. En av dem som Olle Eriksson kommer ihåg besökte honom för två år sedan och berättade att han har varit teknisk chef på Astra Zenica i tio år. Men respekten för en gammal rektor verkar sitta i, även om det gått många år.

– Han var lite blyg när han skulle berätta det.

Mer läsning

Annons