Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gärningsmännen ännu på fri fot

SANDVIKENEn vecka har gått sedan den grova misshandeln på Jerntorget i Sandviken. De tre personer som misstänks för den grova misshandeln på Jerntorget i Sandviken är fortfarande på fri fot. De har ännu inte hörts om händelsen av polisen. Samtliga är dock identifierade och väl kända för polisen.

Annons
- Det har hittills hållits en hel del förhör. Jag vet att polisen jobbar för fullt med det här, säger kammaråklagare Ulf Back.

Grova våldsbrott
Den huvudmisstänkte 23-åringen har flera fängelsedomar bakom sig för grova våldsbrott. Redan som 19-åring dömdes han av Sandvikens tingsrätt till tio månaders fängelse sedan han, i Stadsparken i Sandviken, knivhuggit en 35-årig tivoliarbetare i magen. Så sent som i juni i år misstänks han ha misshandlat en 39-årig man från Gävle med ett järnrör. 39-åringens höftben gick av på två ställen. Händelsen inträffade på Klangberget efter en ordväxling.
En av de misstänkta för förra helgens misshandeln är bara 14 år och alltså inte straffmyndig.
- I det fallet görs en särskild utredning enligt Lagen om unga lagöverträdare, säger kriminalinspektör Torbjörn Larsson som håller i polisens utredning.
Brottsrubriceringarna vad gäller händelsen på Jerntorget är grov misshandel, misshandel samt ofredande. De misstänkta har också gjort en motanmälan om misshandel mot 42-årige Hasse Persson, som ingrep när handikappade Marina Bodell och Ola Jansson misshandlades.
Varför de misstänkta ännu inte tagits in till förhör kan han inte säga.
- Jag kan inte gå in på något som skulle kunna försvåra utredningen. Men vi kommer att reda ut det här.

Sofia Öhlander

Mer läsning

Annons